bjarke de koning

references

Stine Stahr, Nordisk Film Tv


Jeg har siden januar 2011 arbejdet sammen med Bjarke på flere projekter, hvor han har varetaget flere forskellige opgaver for mig, lige fra at klippe promoer på Amalies Verden til at shade og arbejde som offline-klipper på Fristet 1 og 2.

Jeg har stor respekt for Bjarkes dedikation til et projekt, hans engagement og hans evige lyst til på en konstruktiv måde at optimere processerne omkring ham. Bjarke er en mand, der ved, hvad han vil, men han er også lydhør overfor kritik og gode råd. Men mindst lige så vigtigt er det, at Bjarke også er typen, man kan drikke en øl med efter arbejde og snakke både fagligt og socialt med. Når man er i den her vanvittige branche, hvor alle knokler som gale, arbejder mange, mange timer og som resultat deraf skal substituere bedste venner og familie, er det vigtigt med sådan nogle medspillere på holdet.

Og sådan én er Bjarke også, ligesom han er en dygtig klipper, som bliver ved, til den sidder i skabet, som er bevidst om, at produktet er drønvigtigt og derfor bliver ved og ved. Og som er en rigtig god historiefortæller qua hans erfaring fra især de lange fortællinger, man skal igennem dag for dag, uge for uge og sæson for sæson, når man sidder med de lange og ofte komplicerede realityfortællinger. Og så kan man mærke, at Bjarke har en stor kærlighed til historiefortælling.

Bjarke er bare blevet bedre og bedre i den tid, jeg har kendt ham og arbejdet med ham. Og jeg kan derfor varmt anbefale Bjarke, både fagligt og socialt. Hvis I da får lov at gafle ham fra mig.

Stine Stahr


Asger Leth


Bjarke de Koning worked for me on my film Ghost of Cité Soleil and he was awesome to work with!

Asger Leth


Dorthe Gude, SBS-Tv


ANBEFALING – Til hvem dette måtte vedkomme.

Jeg har haft fornøjelsen af at arbejde sammen med Bjarke de Koning, da han var projektansat, som grovklipper på produktionen “4 Stjerners Middag” i perioden januar-marts 2010.

Bjarke indgik i et team af 3 grovklippere. Han var den primære klipper, som lavede en stor del af de første gennemklip af 40 episoder, med en slut varighed på 45 min. Hans arbejde blev så vidergivet til 10 finklippere, som færdigklippede episoderne. Alle finklipperne var meget tilfredse med hans arbejde.

Arbejdstiderne var skiftende og en del arbejde var placeret som aften/natvater. Bjarke færdiggjorde altid de opgaver, som han var vagtsat til også selvom det nogle gange betød mindre nattesøvn.

Bjarke udviklede sig hurtigt og blev senere i produktionsperioden også brugt som finklipper.

Jeg kan på det varmeste anbefale Bjarke de Koning, fordi han har en god arbejdsdisciplin og lærer hurtigt. Han løser sine arbejdsopgaver stabilt, struktureret og selvstændigt samt leverer arbejde i høj kvalitet.

Bjarke er udadvendt, positiv og imødekommende, hvilket gjorde ham vellidt blandt kollegaer.

Jeg er sikker på, at I i Bjarke de Koning får en engageret, stabil og kompetent medarbejder.

Jeg er disponibel, hvis der ønskes yderliger information på telefon: +45 70 10 10 10

Med venlig hilsen
Dorthe Gude
Produktionschef
sbs tv a/s


Michael Noer


Anbefaling til filmklipper Bjarke de Koning

Vedr. IKSCHELTASCHEL’s PUTUNI musikvideo

IKSCHELTASCHEL’s PUTUNI musikvideoen er instrueret af undertegnet i løbet af September måned 2004.

Musikvideoen har en energisk og humørfyldt handling, som forløber over de fire minutter som videoen varer.

Kort fortalt handler videoen om IKSCHELTASCHEL’s tre medlemmer, som deltager i et klassisk rollespil, med sværdkampe og alt hvad der dertil hører. Bandet er dog modsat de andre mange deltagere ikke iført kostume, men i stedet sportstøj og svedbånd. Det bliver igennem rollespillet tydeligt for de øvrige deltagere, at IKSCHELTASCHEL ikke har forstået reglerne, idet de deltager i rollespillet som var det en kampsport. Disse “alvorlige” kampscener blandes med alle deltagerne som festligt nyder lyset, øllet og musikken i et festtelt som er slået op på dansegulvet i et diskotek.

Bjarke de Koning beviste via sit arbejde på denne musikvideo, at han har talent for at fortælle historier som filmklipper og at han har en medfødt fornemmelse for rytme og tid. Ydermere er Bjarke de Koning, på trods af sin unge alder, meget pligtopfyldende og videbegærlig.

IKSCHELTASCHEL’s PUTUNI musikvideoen var en stor mundfuld for en ung klipper, idet der var mange forståelseselementer som skulle etableres og mange visuelle lag som skulle arrangeres i forhold til hinanden. Bjarke de Koning har løst opgaven som klipper på denne musikvideo særdeles eksemplarisk.

Jeg giver ham hermed mine varmeste anbefalinger.

Filminstruktør
Michael Noer


Allan Kofoed, Genmedia Group Aps


Til rette vedkommende!

Bjarke de Koning har været ansat hos Genmedia Aps først som freelance klipper fra 2004 og efterfølgende som fastansat i perioden fra maj 2005 frem til oktober 2007.

Genmedia har gennem tiderne produceret en lang række halv times Tv programmer til TV Danmark, DK4 og Kanal København og har været specialiseret i film til nettet. Heriblandt kan nævnes præsentationsfilm, instruktionsfilm, rekrutterings-/jobfilm, reklamespots, m. m.

Bjarke har varetaget opgaver som klipper på vores Tv programmer til DK4 og overtog ansvaret i klipperummet da den daværende klipper valgte at søge nye udfordringer. Som fastansat fik Bjarke udvidet sit ansvarsområde, og inden vi så os om varetog Bjarke med stor sikkerhed fotograf og klipperollen til en lang række succesfulde make-over programmer i samarbejde med vores producer.

Netfilm og reklamefilm blev efterfølgende Bjarkes hovedområde hvor han var med i den kreative fase og under flere produktioner også fungerede som producer med kundedialog, bl.a. for virksomhederne Schneider Electric, Nokia og TDC.

Derfor var det også nærliggende at Bjarke efterfølgende som hovedansvarlig tilrettelagde en halv times TV-program om nybyggeriet på Sluseholmen i København. Her optrådte han således både som fotograf, klipper og tilrettelægger.

Bjarke går til opgaverne med høj energi og kreativitet. Han er hurtig på tasterne i klipperummet og kommer gerne med gode idéer og inputs. Bjarke danner sig hurtigt et overblik og har sine meninger, men er samtidig en rigtig god kollega, og med behagelig ydmyghed lytter han altid til andres idéer og ønsker. Bjarke er meget ansvarlig og god til at arbejde selvstændigt, men i særdeleshed en super kollega på alle planer. Det har vi haft stor glæde af på mange af vores jobfilm, hvor Bjarke har været primus motor på den tekniske side.

Bjarke har udover Tv-programmet om Sluseholmen varetaget flere opgaver alene. Bl.a. har han klippet reklamespots til Tv Danmark, DK4 og Tv3.

Da vi ansatte en AV-elev var det Bjarke der stod for den tidlige oplæring for at holde en god balance imellem at lære og producere.

Bjarke er som person en ener, og da vi i ledelsen kunne mærke at Bjarkes faglige kompetencer havde overgået Genmedias niveau var det højeste prioritet at Bjarke kom videre i sin karriere. DR havde i løbet af 2007 vist interesse for Bjarke, og det var derfor naturligt at Bjarke takkede af hos Genmedia.

Jeg giver hermed mine varmeste anbefalinger til Bjarke på alle planer, og kan kontaktes på telefon 40 789 789 såfremt en dybere dialog kunne være aktuel.

Med venlig hilsen
Allan Kofoed, dir.
Genmedia Group Aps